Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Στοές της Αλεξάνδρειας

stoes
Στις 20 Ιουνίου του 1975, στις κατακόμβες της Αλεξάνδρειας, από έναν ναό μέσω του οποίου υπήρχε πέρασμα για τις υπόγειες στοές, από κάποιο λάθος της τύχης χάθηκε μία νύφη.
Στην πραγματικότητα έπεσε από το κεντρικό σημείο του ναού που το ύψος είναι πολύ μικρό και από εκείνη την στιγμή χάθηκαν και τα ίχνη της.
Πολλοί που μπήκαν στον χώρο για να ψάξουν και μάλιστα με πολλές προφυλάξεις λόγο του πολύπλοκου δαιδαλώδους λαβύρινθου, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν απολύτως τίποτα.
21 Ιουνίου 2003 δηλαδή 28 χρόνια αργότερα και μία επιπλέον ημέρα, μία αποστολή έρευνας κατέβηκε στους αρχαίους χώρους για να κάνει μία λεπτομερή έρευνα για Μακεδονικούς τάφους της δυναστείας των Πτολεμαίων.
Στους χώρους αυτούς υπάρχουν πολλοί τάφοι Ελλήνων Μακεδόνων που κάποιοι από αυτούς έχουν εντοπιστεί και πιστεύεται πως όταν δοθούν οι απαιτούμενες άδειες από τις αρχές, θα ανοιχτούν για να αποκαλύψουν την ιστορία.
Κατά την κάθοδο της ομάδας και την πορεία προς τα βάθη των τούνελ, πίστευαν όλοι πως άκουγαν περίεργες κραυγές. Στην συνέχεια δυνάμωναν κάπως και σε όλους έδινε την εντύπωση πως επρόκειτο για γυναικείες φωνές.
στην διάρκεια της πορείας αυτής βρέθηκαν τα μουμιοποιημένα πτώματα κάποιων που στο παρελθόν επιχείρησαν να μπουν στον χώρο και απλώς χάθηκαν μέχρι που ο θάνατος τους βρήκε στις υπόγειες στοές. Εδώ πρέπει να πω πως οι Μουσουλμάνοι δεν πειράζουν ποτέ τα σώματα των νεκρών που συναντούν τον θάνατο σε χώρους που για αυτούς επιλέγει ο Αλλάχ.
Μετά από πορεία της ομάδας σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων, ακούστηκαν πάλι οι κραυγές αυτές και μάλιστα αυτή την φορά αρκετά δυνατά ώστε κάποιοι από την ομάδα να μην έχουν την διάθεση να συνεχίσουν.
Παρόλα αυτά η ομάδα βρήκε αυτό που ήθελε και πήρε και φωτογραφίες από τους μακεδονικούς τάφους άλλα και υπόγειους ναούς που υπήρχαν εκεί.
Οι φωνές τους ακολουθούσαν μέχρι και την έξοδό τους από τον υπόγειο κόσμο όπου και έμαθαν για την άσχημη τύχη της νύφης αυτής. Παρόμοιες αποστολές κατά καιρούς, έχουν ακούσει τις φωνές αυτές αλλά ποτέ δεν βρήκαν κάτι που να δικαιολογεί την προέλευσή τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Until Easter

Daisypath Easter gifts tickers

Ελλαδα.gr