Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μεγάλη Πυραμίδα Της Γκίζας

notia opsi heopa

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (ονομάζεται επίσης Πυραμίδα του Χέοπα,) είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας και είναι το μόνο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που επιβιώνει ουσιαστικά σχεδόν ανέπαφη.
Θεωρείται ότι η πυραμίδα κατασκευάστηκε ως τάφος για την  τέταρτη αιγυπτιακή δυναστεία του βασιλιά Χέοπα.

Η Κατασκευή της διήρκησε πάνω από 20 χρόνια και ολοκληρώθηκε  γύρω στο 2560 π.Χ.. Η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα ήταν το υψηλότερο ανθρώπινο δόμημα στον  κόσμο για πάνω από 3.800 χρόνια.
Η  Μεγάλη Πυραμίδα καλυπτόταν   από πέτρινο περίβλημα που αποτελούσε   λεία εξωτερική επιφάνεια, αυτό που φαίνεται σήμερα είναι η υποκείμενη δομή του πυρήνα. Υπήρξαν διάφορες επιστημονικές θεωρίες σχετικά με τις τεχνικές κατασκευής της Μεγάλης πυραμίδας. Οι περισσότερες  αποδεκτές θεωρίες κατασκευής  βασίζονται  στην ιδέα ότι χτίστηκε με τεράστιες πέτρες που τις μετακινούσαν από ένα λατομείο και το σύρσιμο και την άρση τους στη θέση του.

Τοποθεσία και λήψη φωτογραφιών από δορυφόρο.
doryforikes eikones 2      topothesia xeopa
Πυραμίδα Χέοπα Στατιστικά
Συνολικά πάνω από 2.300.000 Μπλοκ του ασβεστόλιθου και του γρανίτη χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της κατασκευής , με  μέσο όρο ανα κατηγορία βάρους 2,5 τόνων και καμία δεν ζυγίζει  λιγότερο από 2 τόνους.
Τα μεγάλα συγκροτήματα που χρησιμοποιούνται για το ανώτατο όριο του τμήματος του βασιλιά ζυγίζει 9 τόνους.
Ημερομηνία Κατασκευής (περίπου): 2589 Π.Χ.
Διάρκεια κατασκευής : 20 έτοι.
Συνολικό βάρος (περίπου): 6,5 εκατομμύρια τόνοι.
Είσοδος της μεγάλης πυραμίδας
.eisodos_xeopa
Η βάση της πυραμίδας καλύπτει 13 στρέμματα, 568.500 τετραγωνικά πόδια και το μήκος της κάθε πλευράς ήταν αρχικά 754 πόδια, αλλά τώρα είναι 745 πόδια.
Το αρχικό ύψος ήταν 481 πόδια αλλά τώρα είναι μόνο 449 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Until Easter

Daisypath Easter gifts tickers

Ελλαδα.gr