Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Βρέθηκε το παλάτι του θρυλικού Οδυσσέα

Σοβαρά ευρήματα που βρέθηκαν στην Ιθάκη κάνουν τους αρχαιολόγους να πιστεύουν ότι βρήκαν το παλάτι του θρυλικού Οδυσσέα.

Βρέθηκε το Κάμελοτ

Νέα στοιχεία που έδωσαν στο φως Άγγλοι ιστορικοί δείχνουν ότι το θρυλικό Κάμελοτ,το κάστρο του βασιλιά Αρθούρου,ήταν κτισμένο στο χώρο μιας ρωμαικής τοποθεσίας στο Chester της Βρετανίας και ότι η Στρογγυλή Τράπεζα δεν ήταν είδος επίπλου αλλά μια τεράστια ξύλινη κατασκευή που πάνω της μπορούσαν να καθίσουν πάνω από 1000 άτομα.

Αρθουριανός Κύκλος


Με την ονομασία Αρθουριανός Κύκλος ή Βρετανικό Ζήτημα είναι συλλογικά γνωστοί οι μύθοι που σχετίζονται με την κελτική ιστορία και τους θρύλους των Βρετανικών Νήσων, ιδιαίτερα όσον αφορά το Βασιλιά Αρθούρο και τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης.

Κελτική μυθολογία


Με τον όρο Κελτική μυθολογία εννοείται το σώμα μύθων των κελτικών λαών σε όλο το εύρος της γεωγραφικής τους εξάπλωσης.

Οι δράκοι της Κίνας


Κάθε λαός έχει τις παραδώσεις του, τα ήθη και τα έθιμα του και φυσικά τους μύθους του.

Κινέζικη μυθολογία


H κινέζικη μυθολογία είναι γεμάτη απο μύθους με πολλες  διαφορετικές παραλλαγες αναλογα με την τότε δυναστεία και εποχή .Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που παραμενουν σχεδον σταθερα ανεξάρτητα απο τις συνθήκες της καθε εποχης .

Βρέθηκε οξυγόνο σε δορυφόρο του Κρόνου

Επιστήμονες της ΝΑΣΑ ανακάλυψαν μικρή ποσότητα οξυγόνουμε την βοήθεια του σκάφους Cassini  στον δορυφόρο του Κρόνου που ονομάζεται Ρέα.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δίσκος της Φαιστού και τα μυστικά του


Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ.. Αποτελεί ένα από τα γνωστότερα μυστήρια της αρχαιολογίας, αφού ο σκοπός της κατασκευής του και το νόημα των όσων αναγράφονται σε αυτόν παραμένουν άγνωστα.

Αρχαία σκανδιναβική γλώσσα


Η Αρχαία σκανδιναβική (εναλλακτικά παλαιά σκανδιναβική γλώσσα) είναι Γερμανική γλώσσα που ομιλείτο από τους κατοίκους της Σκανδιναβίας και τις υπερπόντιες εγκαταστάσεις τους κατά την Εποχή των Βίκινγκ, έως το 1300.

Κοσμολογία


Η Κοσμολογία είναι η επιστήμη που εξετάζει το πώς και γιατί γεννήθηκε το σύμπαν, τι υπήρχε πριν από αυτό και την εξέλιξη του μέχρι την κατάληξη του και αν θα υπάρχει τέτοια.

Τα μυστήρια της Πεντέλης

Το βουνό της Πεντέλης

Η Πεντέλη είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής με ύψος 1107μ. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η Πεντέλη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον ελλαδικό χώρο.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Η Μάχη των Θερμοπυλών και η κοντινή της ναυμαχία του Αρτεμισίου αποτέλεσαν σίγουρα πολύ σημαντικά γεγονότα για την έκβαση της δεύτερης εισβολής της Περσικής Αυτοκρατορίας εναντίον των Ελλήνων.

Ηρόδοτος



Ηρόδοτος γεννήθηκε γύρω στο 485π.Χ. στην Αλικαρνασσό. Η πόλη αυτή ήταν χτισμένη στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή που λέγεται Καρία, και ήταν αποικία δωρική.

Ο Κολοσσός της Ρόδου


Η πόλη της Ρόδου γεννήθηκε στο ΒΑ του νησιού το έτος 408 π.Χ. από την ένωση των τριών πόλεων του νησιού, την Ιαλυσό, την Κάμιρο και την Λίνδο.

Είσοδοι για το εσωτερικό της Γης

Έχουν ακουστεί θεωρίες ότι η Γη στο εσωτερικό της είναι κούφια.

Περίεργα φώτα σε άλλο πλανήτη


Εντοπίστηκε εξωγήινη αποικία; 
Επιστήμονες τις ΝΑΣΑ εντόπισαν ένα παράξενο υπέρυθρο δυνατό φως που προέρχεται από τον πλανήτη Upsilon Andromedae b,που απέχει 44 έτη φωτός από την Γη.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ατλαντίδα


Τα νερά του Ατλαντικού ωκεανού φυλάσσουν καλά το μυστήριο που λέγεται Ατλαντίδα. Το Τρίγωνο των Βερμούδων, οι τέσσερις κατακλυσμοί, οι Άτλαντες γίγαντες είναι αινίγματα που αρχίζουμε σιγά-σιγά να λύνουμε. Οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί, στα απομεινάρια του πολιτισμού.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

To Μυστήριο του Στόουνχετζ

Το Stonehenge θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα μεγαλιθικά μνημεία στον κόσμο. Οι λόγοι για τους οποίους κατασκευάστηκε είναι άγνωστοι, αν και οι υποθέσεις που υπάρχουν είναι πολλές.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μυστικά της Σφίγγας

sphinx
Πολλά στοιχεία στην μέχρι τώρα ιστορία της Σφήγκας, παραπέμπουν σε μία εποχή που φεύγει αρκετά ποιο πίσω από τους χρόνους που πιστεύουμε ότι δημιουργήθηκε.

Πύλες στην Αίγυπτο

Στην αρχαία Αίγυπτο γίνεται λόγος τρεις φορές για αστρικά ταξίδια μέσω των πυλών που μόνο το ιερατείο του θεού του Άμωνα μπορούσε να ενεργοποιήσει. Στην Άβυδο οι θεοί αυτοί, άφησαν ιπτάμενη την τέχνη τους,  χαραγμένη επάνω στην πέτρα και σε μετώπες ναών. Στο οροπέδιο της Γκίζας, η μεγαλόπρεπής Σφήγκα, έχει πολύ ηψυλά ποσοστά  ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Στην κορυφή της μεγάλης πυραμίδας παρατηρείται ακριβώς το ίδιο φαινόμενο.


              Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

Η Ελλάδα για τον κόσμο και για εμάς

Η Ελλάδα από την αρχή της ιστορίας ξεχώρισε για το λαμπρό πολιτισμό της και το καλλιεργημένο πνεύμα της.Τα πάντα που έχουμε καταφέρει σήμερα τα οφείλουμε στους αρχαίους Έλληνες από την επιστήμη έως και τη ιστορία.Η Ελλάδα παρόλο το μέγεθος της έδειξε ισάξια άλλων μεγάλων και λαμπρών πολιτισμών μέχρι και σήμερα.Επιβίωσε από αμέτρητους πολέμους χάρης την υπομονή και την επιμονή του λαού της και συνέχισε να προσφέρει πολλά πράγματα.Η Ελλάδα θυσιάστηκε πολλές φορές για το λαό της γιαυτό πρέπει να θυσιαστούμε και εμείς έστω και μια φορά για αυτή.Είμαστε Έλληνες και είμαστε περήφανοι για τη καταγωγή και την χώρα μας.

Μεσοποταμιακή μυθολογία

Η Μυθολογία της Μεσοποταμίας είναι η γενική ονομασία που περιλαμβάνει τις μυθολογίες των Σουμερίων, των Ακκάδων, των Ασσυρίων και των Βαβυλωνίων στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των ποταμών Τίγρη κι Ευφράτη, στα σημερινά κράτη του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας.


Φοίνικες


Η χώρα των Φοινίκων ήταν μια στενή λωρίδα στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Ανατολικά συνόρευε με τα όρη του Λιβάνου, και νοτιοανατολικά με τους λόφους της Γαλιλαίας. Το όνομά της Φοινίκη, είναι απόδοση στα ελληνικά του ονόματος Χαναάν, αλλά δηλώνει το βόρειο παραλιακό τμήμα της χώρας.

Μγιόλνιρ

Στην Σκανδιναβική μυθολογία το Μγιόλνιρ (Mjolnir ή Mjollnir) είναι το Σφυρί του Θωρ, του θεού της αστραπής και του κεραυνού. Αυτό το πολεμικό σφυρί (κατασκευασμένο από τους νάνους Σίντρι και Μπροκκ) έχει τεράστιες καταστροφικές ικανότητες και συνδέθηκε με την αστραπή. Όταν ριχνόταν σε ένα στόχο, επέστρεφε στο χέρι του κατόχου του, αφού έβρισκε το στόχο του. Μόνο ο Θωρ και ο γιος του, ο Μάνι μπορούσαν να το σηκώσουν.

Η Μεγάλη Πυραμίδα Της Γκίζας

notia opsi heopa

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας (ονομάζεται επίσης Πυραμίδα του Χέοπα,) είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας και είναι το μόνο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου που επιβιώνει ουσιαστικά σχεδόν ανέπαφη.

Στοές της Αλεξάνδρειας

stoes
Στις 20 Ιουνίου του 1975, στις κατακόμβες της Αλεξάνδρειας, από έναν ναό μέσω του οποίου υπήρχε πέρασμα για τις υπόγειες στοές, από κάποιο λάθος της τύχης χάθηκε μία νύφη.

Ράγκναροκ


Στη Σκανδιναβική μυθολογία το Ράγκναροκ(Ragnarok ή Ragnarök), που σημαίνει η μοίρα των θεών, είναι η μάχη του τέλους του κόσμου.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ζούσαν με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

838504
Μελέτη, που έγινε σε μούμιες, έδειξε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ζούσαν με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Βρέθηκαν 17 χαμένες πυραμίδες


1001577
Νέα έρευνα, μέσω δορυφόρων, έφερε στην επιφάνεια 17 "χαμένες" πυραμίδες, στην Αίγυπτο, με περισσότερους από 1.000 τάφους και 3.000 αρχαίων οικισμών.

Για την έρευνα χρησιμοποίηθηκαν υπέρυθρες εικόνες, για τον εντοπισμό των υπόγειων κτιρίων.Οι δορυφόροι ήταν εφοδιασμένοι, με κάμερες, που θα μπορούσε να εστιάσουν σε αντικείμενα, στην επιφάνεια της γης, με μικρότερο από 3 μέτρα πλάτος. Η υπέρυθρη απεικόνιση τόνισε στη συνέχεια, τα διαφορετικά υλικά κάτω από την επιφάνεια.

Ανακαλύφθηκε ηλεκτρικό ρεύμα στην Μεγάλη Πυραμίδα

1344803
"Νέες εικόνες από το εσωτερικό του άξονα, της "Μεγάλης Πυραμίδας", δείχνουν στοιχεία ηλεκτρικών ακροδεκτών, καλώδια, μέχρι και διαγράμματα συνδεσμολογίας!

Αιγυπτιακή μυθολογία


Σύμφωνα με την Αιγυπτιακή Μυθολογία Ο Ατού, ο Δημιουργός στην αρχετυπική του μορφή γεννά τον Σου Τεφνούτ, μετά τον Γκεμπ (Γη) μαζί με τη Νουτ (Ουρανό ) και τέλος τους Οσιρικούς Θεούς με πρωτότοκο τον Οσιρι και κατά σειρά, , τον Σεθ, την Ίσιδα και την Νέφθυ δημιουργώντας την Εννεάδα της Ηλιούπολης.

Σκανδιναβική μυθολογία


O όρος σκανδιναβική μυθολογία, ή μυθολογία των Βίκινγκ συνδέεται με την προχριστιανική θρησκεία, τους μύθους, τις πίστεις και δοξασίες των Σκανδιναβών και περιλαμβάνει εκείνες τις φυλές που εγκαταστάθηκαν στην Ισλανδία, όπου συγκεντρώθηκαν οι γραπτές πηγές για το μυθολογικό υλικό.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ.... Ο ΜΥΘΟΣ

Θεότητες με ανθρώπινα πάθη... Ήρωες με θεικές δυνάμεις.... Τέρατα τρομακτικά και ευφυή.
Δημιουργός του μύθου ο άνθρωπος που προσπαθεί να εξηγήσει τις πιο μυστηριώδης πτυχές της ύπαρξης.
Με την μυθολογία δίνονται απαντήσεις για τη ζωή,το θάνατο και τα φυσικά φαινόμενα.
Ζήστε το μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της μυθολογίας και εξερευνήστε τα αρχαία μυστήρια του κόσμου!!!

Αρίων(ίππος)


Αρίωνας ίππος ή Αρείωνας (ενίοτε). Μυθικός ίππος (άλογο) με μαύρη ή ξανθή χαίτη που φημίζοταν ως ταχύτερος του ανέμου.

Αμβροσία και Νέκταρ


Η αμβροσία ήταν η τροφή των αθανάτων, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ήλιος της Βεργίνας

Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς "Αστέρι της Βεργίνας") είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Αν και ο Ηλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας. 

Μια νέα αντίληψη για την Οδύσσεια

Ένας ιδιαίτερα σημαντικός συμβολισμός στην Οδύσσεια είναι η Πηνελόπη, το σύμβολο της ψυχής. Μπορούμε να πούμε ότι η αθάνατη ψυχή του ανθρώπου, αυτή που δε χρειάζεται να εξελιχθεί γιατί είναι τέλεια, αυτή που μένει σταθερή στο κέντρο της είναι η Πηνελόπη.

Καβείρια Μυστήρια

Τα Καβείρια Μυστήρια πιθανολογείται να ήταν πελασγικής, Φρυγικής ή Φοινικικής προέλευσης . Αν και η λατρεία τους ήταν σχεδόν εξαπλωμένη σε όλη την Ελλάδα όπως και στην Μικρά Ασία έχουμε τα λιγότερα στοιχεία γι' αυτά τα Μυστήρια 

Κρητικά Μυστήρια


Η γη είναι ζωντανή και κάθε χρόνο γεννά καρπούς με τους οποίους τρέφονται τα ζώα και ο άνθρωπος. Κάθε μορφή ζωής στηρίζεται στους καρπούς που γεννά η γη.

Ορφικά Μυστήρια


Ο Ορφέας στάθηκε το έμψυχο πνεύμα της ιερής Ελλάδας , αυτός που αφύπνισε τη θεία ψυχή. Η επτάχορδη λύρα του αγκαλιάζει το σύμπαν.

Τα Ελευσίνια Μυστήρια

" Η κόρη έπαιζε ασταμάτητα στα λιβάδια που τόσο πολύ αγαπούσε.

Ήβη


Η Ήβη στην ελληνική μυθολογία παρουσιάζεται ως (δευτερεύουσα) θεά της νεότητας και της ζωντάνιας. Ήταν κόρη του Δία και της Ήρας.

Η στήλη της Ροζέτας

Η Στήλη της Ροζέτας είναι μια πέτρινη πλάκα στην οποία είναι γραμμένο ένα κείμενο σε δύο γλώσσες, δύο αρχαίων λαών, των Αιγυπτίων και των Ελλήνων, με τρία διαφορετικά συστήματα γραφής: Ιερογλυφικά, Δημώδη Αιγυπτιακά, Ελληνικά.  Η στήλη πιθανολογείται ότι έχει «γραφτεί» το 196 π.Χ.  και προέρχεται από το ναό του Πτολεμαίου Ε΄ του Επιφανούς.

Οι Μούσες


Για τις Μούσες υπήρχαν πολλές διαφορετικές εκδοχές στην αρχαιότητα, που αφορούσαν τόσο την καταγωγή τους, όσο και τον αριθμό τους.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Σκελετοί Γιγάντων

120c
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, ο μύθος (;) περί της ύπαρξης γιγάντων απαντάται σε όλους σχεδόν τους αρχαίους πολιτισμούς:

Ελληνικές πυραμίδες


helliniko-greek-pyramid
Δέκα έξι μικρέ πυραμίδες υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μία από αυτές βρίσκεται στην Αργολίδα. Και είναι γνωστή σαν Πυραμίδα του Ελληνικού. Ο Δημόκριτος με ειδικές μεθόδους χρονολόγησης και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου τις χρονολόγησαν στο 2720 προ Χριστού.

Ο πρώτος υπολογιστής της αρχαιότητας ανακαλύφθηκε απο Μινωίτες

minwitikopc64111
Τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαν ανακαλύψει οι Μινωίτες, όπως υποστηρίζει ο κρητικός ερευνητής αιγαιακών γραφών, Μηνάς Τσικριτσής.

Κύπρος το Νησί της Αφροδίτης


Η Κύπρος έπαιζε πάντα σημαντικό ρόλο στην ιστορία καθώς η γεωγραφική της θέση είναι θέση κλειδί στην ανατολική μεσόγειο.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κρήτη στην Αρχαιότητα


Μυθολογία
Είναι γνωστή η σχέση της Ελλάδας με την μυθολογία. Έτσι και η Κρήτη έχει μια ιδιαίτερη σχέση αφού σύμφωνα με τον μύθο είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο Δίας. Ο βασιλιάς ουρανού και γης Κρόνος φοβούμενος ότι θα χάσει τον θρόνο, κατάπινε τα παιδιά του.

Οι Μοίρες


Οι Μοίρες παριστάνονταν, συνήθως, ως τρεις γυναικείες μορφές που κλώθουν.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο όρκος των Αθηναίων Εφήβων

Αρχαία Ελληνικά :

Ου καταισχυνώ τα όπλα,
ουδ' εγκαταλείψω τον προστάτην ω αν στοίχω,αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων,και μόνος και μετά πολλών,και την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω,πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι.

Until Easter

Daisypath Easter gifts tickers

Ελλαδα.gr